Kako podaljšamo življenjsko dobo tiskalnih glav ?

Kako podaljšamo življenjsko dobo tiskalnih glav?

Razmišljate, kako podaljšati življenjsko dobo tiskalne glave? Odgovor je preprost! Ključno je, da izberete črnila, ki ne vsebujejo siloksanov. Zakaj je to tako pomembno? Siloksani so prisotni tako v originalnih črnilih kot tudi v številnih kitajskih kopijah. To so aditivi, ki izboljšajo omakalne lastnosti črnila, kar omogoča, da tiskalna glava lepše brizga črnilo in ga enakomerno porazdeli po papirju.

Na prvi pogled se to zdi kot odlična lastnost. Vendar pa imajo siloksani tudi temno stran. Škodujejo membrani v tiskalni glavi, ki je bistveni del nepovratnega ventila. Ta ventil je ključnega pomena, saj preprečuje, da bi črnilo iztekalo prosto, ko tiskalna glava ni v uporabi. Ko se membrana zaradi prisotnosti siloksanov poškoduje, lahko tiskalna glava odpove veliko prej, kot bi sicer.

Za tiskalno glavo ni nič hujšega kot neprimerna črnila. Originalna črnila ali kopije pogosto vsebujejo siloksane, kar pomeni, da bo tiskalna glava trpela. Na dolgi rok je investicija v kakovostna črnila, ki ne vsebujejo siloksanov, najboljša rešitev. S tem boste podaljšali življenjsko dobo tiskalne glave, zmanjšali nepotrebne stroške menjav in hkrati ohranili kakovost tiska.

Izberite varna črnila in se izognite nepotrebnim težavam z vašo tiskalno glavo!

Podaljšajte življenjsko dobo tiskalne glave z uporabo črnil brez siloksanov. Izognite se škodi, ki jo povzročajo originalna in kitajska črnila!