Obnovljena laserska kaseta Samsung ML-1610 za 3000 izpisov

Obnovljena laserska kaseta Samsung ML-1610 za 3000 izpisov

  • Artikel na zalogi
42,00 €
  • Kompatibilna kartuša
  • Rubrika: Kartuše
  • Kompatibilnost: Samsung
  • Tip: Črna barva
  • Izdelek ima na ogled 1 slik.

Akcijski paketi za ta izdelek:


Dostavite vaš toner za ML1610

Skupaj: 39,90 €

Pozor, naša kaseta je napolnjena za 3000 strani! Ne samo 2000 kot vam to ponujajo drugje!
Vse naše laserske kasete so pred obnovo pregledane. Po pregledu sledi popolna razgradnja in premazovanje vseh 5-ih vitalnih komponent laserske kasete.
-OPC valj (OPC drum)
Ta komponenta predstavlja srce kasete. Tukaj se formira latentna slika vašega digitalnega dokumenta. Valj igra neposredno vlogo pri formiranju vzorca pikic (rastriranje oz. raster) ki se prenesejo na papir. Če je valj slabe kvalitetete so printi svetli, raster slab, izkoristek tonerja pa nižji od predvidenega. Zato je zelo pomembno, da se, če je le možno, obdrži originalni valj, ki ga je razvil HP. Valj se po posebnem postopku premaže s precipitiranim teflonom (tm - podjetja DuPont). Teflon je znan po tem, da ima majhen kvocient trenja in ker je okrepljen s SiO2 (silicijev dioksid) ima končni premaz visoko trdnost - 8 po Moshovi lestvici. Večina originalnih bobnov ima premaze trdnosti 4. Tako dobimo boben, ki se bo lahko uporabljal ponovno in ponovno. Večni boben - predstavljajte si prihranke!

-Rezilo (Wiper blade)
Rezilo strga odpadni toner iz OPC valja. Pomembno je, da se pri strganju ustvarja čim manj trenja, ki bi lahko povzročilo poškodbo OPC valja ali morda celo uhajanje odpadnega tonerja nazaj na OPC valj in posledično na papir. Rezilo igra zelo pomembno vlogo pri celotni oceni kvalitete zato vedno uporabimo samo originalna rezila, saj so kvalitetna in narejena točno za potrebe te kasete. Univerzalna rezila, ki so premajhna ali so odrezana pod napačnim kotom za nas ne pridejo upoštev! Ker zaslužite najboljše vsako rezlilo premažemo s posebnim premazom, ki poskrbi, da gre ves odpadni toner v rezervoar za odpad in hkrati ne škoduje OPC valju.

-PCR valj (Primary-charge-roller)
PCR ima nalogo da OPC razelektri in izbriše latentno sliko, ki je bila formirana pri osvetlitvi z laserjem. Pomembno je, da čez njega teče dovolj toka pa se slika izbriš 100%. Sicer se lahko zgodi, da se na listu pokžejo t.i. ghost izpisi - odtisi, ki se ponavljajo na cca 7 cm. Skratka zelo moteče za vas. Ta defekt se odpravi z novim konduktivnim premazom, ki poveča odzivnost PCR valja in posledično ta prenaša večji tok - kar pomeni, da se slika izbriše!

- Magnetni valj (Mag roller)
Magnetni valj deluje na principi triboelektrične napetosti. Na njega se zaradi magnetizma nabere zelo tanek sloj tonerja, ki ga OPC valj pobere in nanese na papir. Površina magnetnega valja mora biti čista! Zato uporabljamo specialni premaz za magnetne valje - ta magnetni valj očisti vseh ostankov tonerja hkrati pa obnovi njegovo hrapavo površino. S tem se izognemo vsem napakam, ki se lahko zgodijo zaradi slabega oz. neočiščenega magnetnega valja.

-Rezilo (Doctor blade)
Gre za rezilo, ki strga toner z magnetnega valja. Tudi to rezilo je potrebno temeljitega čiščenja. Naš premaz pa zagotovi grobo površino po nanosu. V primeru, da toner ne more prehajati iz rezervoarja na magnetni valj enakomerno (to je naloga tega rezila) se zgodi, da se pri izpisu pojavijo bele črte, izpis je lahko bled, sivin pa se skoraj ne vidi. Zato je zelo pomembno, de se rezilo očisti.

Poleg vseh naštetih premazov, ki naredijo kaseto zares kvalitetno pa je pomembno povedati tudi, da so naši delavci natančni in izšolani za obnovo tonerjev. Tako da ste lahko brez skrbi! Poskrbeli bomo, da dobite kvaliteten toner za primerno ceno!
Za obnovo potrebujemo vaš prazen toner.

Priporočamo še

Artikel žal nima priporočil :)

ML-1610
Dell 1110
Lista kompatibilnosti lahko vsebuje napake. Zato se pred nakupom pozanimajte še pri drugem viru informacij ali nas pokličite za potrditev. Za napake ne odgovarjamo!