Popravilo motorja za rolete Roltek

Inovativno Popravilo Motorja za Rolete Roltek - Od Težave do Rešitve



Težava z Električnimi Roletami Roltek


Ko smo z ženo obnavljali dom, smo se odločili za električne rolete Roltek, ki so obljubljale udobje in enostavnost uporabe. Velika okna so zahtevala robustne rolete, zato je bil motorni pomik nujen. Vse je delovalo brezhibno, dokler po nekaj letih niso motorji nenadoma prenehali delovati, in to ravno po izteku garancije. Naša prva misel je bila poklicati podjetje Roltek, vendar smo se soočili z dejstvom, da so motorji zastarelega modela in jih ni več mogoče dobiti.



Šok ob Predračunu za Popravilo


Predstavljajte si naše presenečenje, ko smo izvedeli, da bi popravilo ene rolete stalo okrog 300€, za vseh deset pa več kot 3000€. To je bila cena, ki si je nismo mogli privoščiti, zato sem se odločil, da zadevo vzamem v svoje roke.



Samostojna Diagnoza in Popravilo


Razdrl sem en motor in ga temeljito analiziral. Sprva sem sumil na okvaro kondenzatorja, vendar je bil ta brezhiben. Presenečen sem ugotovil, da je težava v napihnjeni plastiki, ki je stisnila ležaj rotorja. Motor je bil sicer v odličnem stanju, potreboval je le novo sedlo za ležaj.



3D Tiskanje Rešuje Težavo


Na srečo smo v našem podjetju Svet Črnil opremljeni z 3D tiskalnikom. Z njim sem natisnil novo sedlo za ležaj in motor je ponovno deloval kot nov. S tem preprostim, a učinkovitim posegom sem uspel popraviti vse motorje in prihraniti znaten znesek denarja.



Ponudba Pomoči Skupnosti


Zavedam se, da mnogi od vas morda doživljate podobne težave z motorji za rolete Roltek. Če se soočate s takšno situacijo, vas vabim, da me kontaktirate. Z veseljem vam bom ponudil pomoč in svetovanje, saj sem skozi lastno izkušnjo pridobil dragoceno znanje, ki bi lahko koristilo tudi vam.



Zaključek


Ali ste se kdaj znašli v situaciji, ko ste morali inovativno rešiti tehnično težavo? Kako vam je to spremenilo pogled na samopomoč in inovacije v vsakdanjem življenju?