Reševanje tiskalnik Brother iz kosovnega odvoza

Reševanje tiskalnik Brother iz kosovnega odvoza

Pred par dnevi sem iz kosovnega odvoza pobral en tiskalnik Brother in poglejmo, kaj se je zgodilo. Velikokrat ljudje zavržejo tiskalnike, ker ne dobijo kartuš - niso na voljo v lokalni trgovini, preko spleta pa ne želijo ali ne znajo naročiti. Ali pa se jim zdijo kartuše predrage. In tiskalnik stoji doma v omari pol leta, eno leto, vmes je kosovni odvoz in tiskalnik se znajde tam. Nič hudega. Jaz jih rad rešim.

Zakaj tiskalniki končajo na kosovnem odvozu

Velikokrat se zgodi, da ljudje zavržejo tiskalnike zaradi enega ali več naslednjih razlogov:

  • Ni na voljo ustreznih kartuš v lokalni trgovini
  • Ne želijo ali ne znajo naročiti kartuš preko spleta
  • Kartuše se zdijo predrage
Namesto da bi iskali rešitve, tiskalnik preprosto odložijo v omaro, kjer nabira prah, dokler ne pride čas za kosovni odvoz.

Kako smo rešili Brother tiskalnik

Najprej sem očistil vse staro črnilo iz kartuš in jih opral s čistilno tekočino. Strošek tega postopka je bil približno 12€. Nato sem kartuše napolnil z našimi črnili, ki ne vsebujejo siloksanov, kar je stalo približno 40€. Z uporabo skrivnega menija sem večkrat napolnil sistem črnil in tako spravil tiskalnik do popolnega delovanja. Celotni stroški so bili manj kot tretjina cene novega tiskalnika!

Prednosti reševanja tiskalnikov

Reševanje tiskalnikov prinaša številne prednosti:

  • Prihranek denarja – popravilo in polnjenje kartuš je bistveno cenejše kot nakup novega tiskalnika
  • Manjša obremenitev okolja – z manj odpadki prispevamo k bolj zelenemu planetu
  • Podaljšana življenjska doba naprav – s pravilnim vzdrževanjem lahko tiskalniki delujejo dlje časa

Pozitivna izkušnja stranke

Ko sem prinesel moj stari Brother tiskalnik k Svet črnil, sem bil prepričan, da ga ni mogoče popraviti. Presenečen sem bil, ko so ga hitro in učinkovito popravili ter napolnili kartuše s kakovostnim črnilom. Zdaj deluje kot nov in sem zelo zadovoljen s storitvijo! - Mateja, zadovoljna stranka

Zaključek

Zato nikar ne zavrzite tiskalnikov, preden jih pripeljete k nam na pregled. Videli bomo, če jih lahko oživimo. Seveda vseh tiskalnikov ni mogoče popraviti, a večino jih bomo zagotovo spravili v življenje! Ali imate doma tiskalnik, ki bi ga želeli rešiti?